5Motive

Tigara electronica, detalii si recomandari

User Rating: 5 (2 votes)

Vaping-ul sau utilizarea tigarilor electronice, a devenit tot mai popular in ultimii ani ca o alternativa la fumatul tigarilor traditionale. Unii oameni aleg sa utilizeze tigari electronice in procesul de renuntare la fumat, in timp ce altii le folosesc ca o forma mai putin nociva de a “fuma”.

Tigara electronica

Cum functioneaza o tigara electronica

Tigarile electronice sunt dispozitive care permit inhalarea de vapori cu sau fara nicotina, combinati cu diferite uleiuri aromatice, fara a fi nevoie de tutun. In loc de fumul produs prin arderea tutunului la tigarile clasice, tigarile electronice elibereaza vapori care se produc prin incalzirea unei solutii lichide, care poate contine nicotina, arome si alti aditivi.

Principiul de functionare al tigarilor electronice este relativ simplu: dispozitivul dispune de un rezervor de lichid, care este incalzit pana la punctul de fierbere de catre un atomizor (o componenta electrica care transforma lichidul in vapori). Atomizorul este alimentat de o baterie, care poate fi reincarcata prin intermediul unui cablu USB sau prin utilizarea unui incarcator dedicat. Utilizatorul inhaleaza vapori prin intermediul unui capat de inhalat (numit tambur) care se afla la unul din capetele dispozitivului.

tigara electronica

Cu toate acestea, exista anumite riscuri asociate cu vaping-ul. Unul dintre cele mai mari riscuri este ca multi producatori de tigari electronice, in special de uleiuri, nu eticheteaza ingredientele din lichidele pe care le folosesc, ceea ce poate face dificila evaluarea sigurantei acestor produse.

Pe de alta parte, unii experti spun ca vaping-ul poate fi mai putin daunator in comparatie cu  fumatul tigarilor traditionale, deoarece tigarile electronice nu produc fum de tutun obtinut prin arderea propriu-zisa a tutunului si a foitei tigarii, ci doar vapori. Acest lucru poate reduce expunerea la compusi toxici din fumul de tutun, care sunt cunoscuti in a cauza cancer si alte probleme de sanatate.

Cu toate acestea, este important de mentionat ca nu exista suficiente cercetari pe termen lung care sa evalueze siguranta pe termen lung a vaping-ului. Prin urmare, este posibil ca in viitor sa se descopere riscuri suplimentare asociate cu acest comportament sau nu.

Tigari electronice recomandate

Innokin GoZee

Aspire Zelos X

Vaporesso Target 80

Aspire Vilter S


Atomizoare

Ce inseamna atomizoare

Atomizorul unei tigari electronice este o componenta esentiala, care transforma lichidul pentru vapori in vapori inhalabili prin incalzirea acestuia. Atomizorul este alimentat de o baterie care poate fi reincarcata prin intermediul unui cablu USB sau prin utilizarea unui incarcator dedicat, in functie de model.

Atomizorul este compus dintr-un rezervor pentru lichid, un sistem de incalzire si un tambur de inhalat. Rezervorul pentru lichid poate fi umplut cu o solutie lichida pentru vapori care poate  contine nicotina, arome si alti aditivi. Sistemul de incalzire, care poate fi de obicei reglat de catre utilizator, incalzeste lichidul pana la punctul de fierbere, ceea ce duce la transformarea acestuia in vapori. Utilizatorul inhaleaza vapori prin intermediul tamburului de inhalat, care se afla la unul dintre capetele dispozitivului.

atomizor tigara electronica

Atomizorul poate fi un component detasabil al tigarii electronice, ceea ce inseamna ca poate fi inlocuit atunci cand este uzat sau defect. De asemenea, atomizorul poate fi curatat periodic pentru a se asigura ca functioneaza corect si pentru a-l face sa dureze mai mult.

Atomizoare recomandate

Atomizor Aspire Neeko RTA

Suicide Mods Nightmare RDA

Atomizor Taifun
GTR

Atomizor Aspire
Nautilus 3


Tigara electronica de unica folosinta

Ce este tigara electronica de unica folosinta

Tigarile electronice de unica folosinta sunt dispozitive compacte si portabile care permit inhalarea de vapor de nicotina sau alti compusi, fara a se arde tutun. Acestea sunt destinate pentru a fi utilizate la un anumit numar de pufuri si apoi aruncate, ceea ce le face o optiune convenabila pentru cei care doresc sa experimenteze tigarile electronice.

Tigarile electronice de unica folosinta sunt de obicei fabricate din plastic si au o baterie incorporata care nu poate fi reincarcata. Ele vin de obicei cu o cantitate prestabilita de lichid pentru vapori, care poate fi consumata o singura data. Dupa ce lichidul a fost consumat, tigara electronica de unica folosinta nu mai poate fi utilizata si trebuie aruncata.

Unul dintre avantajele tigarilor electronice de unica folosinta este ca sunt usor de utilizat. Nu este nevoie sa se incarce bateria sau sa se schimbe atomizorul, ceea ce poate fi un avantaj. De asemenea, tigarile electronice de unica folosinta nu emit fum sau mirosuri neplacute, ceea ce le face ideale pentru utilizarea in public sau in spatii inchise.

vaping tigara electronica

In ciuda avantajelor lor, tigarile electronice de unica folosinta pot fi mai scumpe pe termen lung decat modelele care se pot reutiliza. De exemplu, daca utilizatorul fumeaza o tigara electronica de unica folosinta in fiecare zi, costurile pentru achizitionarea unor tigari electronice de unica folosinta poate depasi costul unui model care este reutilizabil. De asemenea, tigarile electronice de unica folosinta genereaza deseuri suplimentare, ceea ce poate fi o problema pentru cei care sunt preocupati de impactul lor asupra mediului.

In ciuda acestor dezavantaje, tigarile electronice de unica folosinta pot fi o optiune atractiva pentru unii fumatori care doresc sa reduca consumul de tutun sau sa renunte la fumatul clasic. Daca sunt utilizate cu moderatie, tigarile electronice de unica folosinta pot oferi beneficii pentru sanatate prin reducerea expunerii la compusi chimici periculosi care se gasesc in tutunul ars.

Tigari de unica folosinta recomandate

Elf Bar Vape Pen 600

Lost Mary BM600

Bar Vape Pen 1500

Nasty Fix Air


Intrebari frecvente

Ce tigara electronica sa cumpar?

Daca esti incepator in ale vapatului, este recomandat sa incepi cu cele de unica folosinta (poti incerca diferite arome, cu sau fara nicotina)

Ce contine o tigara electronica fara nicotina?

O tigara electronica fara nicotina contine un lichid care este vaporizat si inhalat. Solutia lichida este compusa din uleiuri esentiale, arome, propilen glicol si glicerina vegetala. Propilenul glicol si glicerina vegetala sunt utilizate ca baza pentru solutie si sunt considerate sigure pentru utilizare.

Cat costa o tigara electronica

Pretul unei tigari electronice variaza de la cateva zeci de lei pentru una de unica folosinta si poate ajunge la cateva sute de lei pentru un kit complet.

Cat tine o rezistenta pentru tigara electronica?

Durata de viata a unei rezistente pentru tigara electronica poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv frecventa de utilizare, modul in care este intretinuta si calitatea rezistentei. In general, o rezistenta poate dura intre cateva zile si cateva saptamani, in functie de acesti factori.

Cu ce se incarca tigara electronica?

Tigarile electronice sunt alimentate de obicei de o baterie rechargeable. Acestea pot fi incarcate prin intermediul unui cablu USB sau prin conectarea la o sursa de incarcare dedicata. Unii producatori de tigari electronice ofera si incarcatoare portabile, care pot fi utilizate pentru a incarca tigara electronica in timp ce sunteti in miscare.

Citeste si:

Simona
Simona

Pasionat de tehnologie, produc video reviews, articole si reviews text, pentru toate produsele tehnologice noi si inovatoare. De la diverse gadgeturi, la telefoane mobile si laptopuri la aparate foto si smartwatch-uri, fac o analiza detaliata a specificatiilor tehnice ale fiecarui produs, testez diferitele functionalitati si va ofere opinii sincère despre beneficiile si inconvenientele fiecaruia. Ofer sfaturi privind achizitionarea si utilizarea gadgeturilor si raspund intrebarilor cititorilor.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      5 Motive
      Logo