5Motive

Review Husqvarna Automower 105: Solutia perfecta pentru tunderea automata a gazonului tau

User Rating: 5 (1 vote)

Ca un pasionat al gradinaritului, am avut ocazia de a testa robotul de tuns gazon Husqvarna Automower 105 si am fost incantat de performanta si caracteristicile sale inovatoare. In acest review detaliat, voi explora in profunzime toate aspectele importante ale acestui robot de tuns gazon, oferindu-va o perspectiva subiectiva si personala asupra experientei mele.

Design compact si usor de utilizat

Unul dintre primele aspecte care atrage atentia asupra robotului Husqvarna Automower 105 este dimensiunea compacta si greutatea redusa. Aceste caracteristici fac ca acest utilaj sa fie extrem de manevrabil in gradinile mici si usor de depozitat. De asemenea, designul sau elegant si ergonomic adauga un aspect modern si sofisticat oricarei gradini.

Solutia perfecta pentru tunderea automata a gazonului tau

Performanta excelenta pe gazoane de dimensiuni mici

Automower 105 este conceput special pentru gazoanele de dimensiuni mai mici, avand o capacitate de acoperire de pana la 600 mp. Cu o inaltime maxima de taiere de 50 mm si o latime de taiere de 17 cm, acest robot de tuns gazon ofera rezultate excelente in obtinerea unui gazon bine intretinut si frumos. De asemenea, poate gestiona inclinatii de pana la 14°, ceea ce este suficient pentru majoritatea gradinilor plate cu putine obstacole.

Sistem de ghidare si puncte de pornire inteligente

Husqvarna Automower 105 vine echipat cu un fir de ghidare, care ajuta robotul sa gaseasca drumul inapoi la statia de incarcare. Acest aspect este deosebit de util in gradinile complexe, reducand timpul petrecut de robot cautand statia de incarcare. In plus, functia de puncte de pornire duble permite taierea uniforma a intregii suprafete a gazonului, incepand cositul in doua locuri diferite de-a lungul cablului de ghidare.

Functii avansate si caracteristici inteligente

Husqvarna Automower 105 este dotat cu mai multe caracteristici avansate care imbunatatesc experienta de utilizare. Una dintre acestea este posibilitatea de a configura o zona secundara in cadrul instalatiei, permitandu-va sa tundeti diferite zone ale gazonului in mod separat. Robotul poate reveni automat la statia de incarcare atunci cand are nevoie de mai multa energie si poate continua taierea dupa incarcare. De asemenea, este echipat cu o alarma si un cod PIN pentru a preveni furtul si asigura o protectie ridicata.

Eco-friendly si eficient energetic

Un alt avantaj notabil al acestui robot de tuns gazon Husqvarna este emisia redusa de carbon. Functionand pe baza de acumulator, acesta nu produce emisii nocive in timpul utilizarii active, ceea ce face ca alegerea acestui produs sa fie ecologica. De asemenea, consumul redus de energie al robotului Automower 105 permite economisirea de energie in comparatie cu o cositoare conventionala.

robot de tuns gazon Husqvarna Automower 105

Experienta personala

Eu m-am saturat de tuns iarba, asa ca am ales robotelul asta – Husqvarna Automower 105. Pentru mine este cea mai buna investitie pentru o curte mica, sub 600mp. Am avut o experienta foarte pozitiva cu acest robot de tuns gazon. Performanta sa excelenta in taierea uniforma a gazonului si manevrabilitatea usoara in gradinile mici m-au impresionat. Designul compact si caracteristicile inteligente adauga un plus de comoditate in gestionarea gazonului. In plus, faptul ca acest robot functioneaza silentios si eficient energetic il face o alegere ideala pentru cei preocupati de mediu.

Avantaje si Dezavantaje Husqvarna Automower 105

Avantaje:

 • Performanta excelenta in taiere: Husqvarna Automower 105 ofera un rezultat uniform si de inalta calitate in taierea gazonului, asigurand un aspect frumos si bine ingrijit.
 • Manevrabilitate imbunatatita: Datorita dimensiunii compacte si greutatii reduse, acest robot de tuns gazon este usor de manevrat in gradinile mici si poate parcurge alei mai largi si pante line.
 • Instalare usoara: Procesul de instalare a robotului Automower 105 este relativ simplu, iar kit-ul de instalare disponibil optional asigura adaptabilitatea la diferite dimensiuni si complexitati ale peluzei.
 • Functionalitate avansata: Acest model vine cu caracteristici precum puncte de pornire duble, zona secundara si incarcare automata, care optimizeaza performanta si eficienta in tundere.
 • Eco-friendly: Automower 105 functioneaza pe baza de acumulator, reducand emisiile de carbon si fiind mai prietenos cu mediul in comparatie cu cositoarele traditionale pe benzina.

Dezavantaje:

 • Potrivit pentru peluze de dimensiuni mai mici: Husqvarna Automower 105 este conceput pentru gazoane de pana la 600 mp si gradini plate cu putine obstacole. Pentru peluze mai mari sau mai complexe, este necesar modelul Husqvarna Automower 305.
 • Kit-ul de instalare nu este inclus: Pentru a instala corect robotul de tuns gazon, este necesar achizitionarea separata a kit-ului de instalare de AICI, care poate adauga costuri suplimentare.
 • Limitari in gestionarea unor obstacole: Desi robotul Automower 105 are capacitati de gestionare a unor obstacole, cum ar fi ridicarea si rasturnarea, pot exista situatii in care anumite obstacole sau configuratii specifice ale gradinii pot necesita asistenta manuala.
 • Cost initial mai ridicat: In comparatie cu cositoarele traditionale, robotul de tuns gazon Husqvarna Automower 105 poate avea un cost initial mai mare, mai ales daca se adauga kit-ul de instalare si alte accesorii optionale.

Pentru cine este potrivit Husqvarna Automower 105?

Robotul de tuns gazon Husqvarna Automower 105 este potrivit pentru urmatoarele categorii de persoane:

 • Proprietarii de gradini mici: Datorita dimensiunii compacte si manevrabilitatii imbunatatite, acest model este ideal pentru proprietarii de gradini mici, cu suprafete de pana la 600 mp.
 • Persoanele ocupate: Automower 105 poate lucra autonom si fara supraveghere constanta, ceea ce il face potrivit pentru persoanele ocupate care nu au timp sa se ocupe regulat de taierea gazonului.
 • Cei care apreciaza aspectul estetic al gazonului: Datorita performantei excelente in taiere si a sistemului de taiere frecventa, acest robot de tuns gazon asigura un aspect frumos si bine ingrijit al gazonului, oferind un covor verde perfect.
 • Persoanele preocupate de impactul asupra mediului inconjurator: Automower 105 functioneaza pe baza de acumulator si nu produce emisii nocive, fiind o optiune ecologica pentru cei care doresc sa reduca impactul asupra mediului.
 • Cei interesati de tehnologie si automatizare: Acest robot de tuns gazon vine cu o serie de caracteristici avansate, cum ar fi incarcare automata, zona secundara si puncte de pornire duble, oferind o experienta de utilizare in pas cu tehnologia si automatizarea moderna.

Este important de mentionat ca Automower 105 este mai potrivit pentru gradini plate cu putine obstacole si nu este recomandat pentru suprafete mari sau pentru gradini cu teren accidentat sau cu obiecte multe si complicate in cale. Inainte de a achizitiona un astfel de robot de tuns gazon, este recomandat sa evaluati dimensiunile si caracteristicile gradinii dvs. pentru a va asigura ca se potriveste nevoilor si cerintelor dumneavoastra.

robot tuns gazon

Diferenta dintre Husqvarna Automower 105 vs 305

 • Suprafata de lucru: Husqvarna Automower 105 este potrivit pentru peluze de pana la 600 mp, in timp ce Husqvarna Automower 305 poate acoperi o suprafata mai mare, intre 350 si 1000 mp.
 • Latimea de taiere: Husqvarna Automower 105 are o latime de taiere de 17 cm, in timp ce Husqvarna Automower 305 are o latime de taiere mai mare, de 22 cm. Acest lucru poate insemna ca Automower 305 poate termina tunsul mai rapid pentru peluze mai mari.
 • Nivelul de zgomot: Husqvarna Automower 105 are un nivel de zgomot perceput de 65 dB(A), in timp ce Husqvarna Automower 305 are un nivel de zgomot putin mai scazut, de 59 dB. Automower 305 poate fi considerat mai silentios in timpul functionarii.
 • Capacitatea bateriei: Husqvarna Automower 105 are o capacitate de baterie de 2,1 Ah, in timp ce Husqvarna Automower 305 vine echipat cu o baterie mai mare, de 4 Ah. Capacitatea mai mare a bateriei poate oferi o autonomie mai lunga si o durata de functionare mai mare pentru Automower 305.

Aceste diferente pot influenta performanta si eficienta masinilor de tuns iarba, dar alegerea potrivita depinde de dimensiunea peluzei si preferintele individuale ale utilizatorului.

Diferenta dintre Husqvarna Automower 105 vs 305

Concluzie

Husqvarna Automower 105 este cu siguranta un robot de tuns gazon impresionant, care ofera performanta excelenta si comoditate pentru gazonurile de dimensiuni mai mici. Cu caracteristici inteligente, design compact si emisii reduse de carbon, acesta se evidentiaza in industria robotilor de tuns gazon. Recomand cu incredere Husqvarna Automower 105 tuturor celor care doresc sa obtina un gazon bine intretinut si sa economiseasca timp si efort in ingrijirea gazonului.

Pret si disponibilitate

Husqvarna Automower 105

Robot de tuns gazon/iarba Husqvarna Automower 105, 3 lame de taiere, 17 cm latime lucru, 50 mm inaltime maxima taiere, ecran LCD, alarma, temporizator

Husqvarna Automower 305

Masina electrica robotizata de tuns gazonul Husqvarna Automower 305, 3 lame de taiere, 22 cm latime lucru, 50 mm inaltime maxima taiere
Last update was on: mai 19, 2023 5:11 pm

Citeste si:

Lucian Butac
Lucian Butac

Pasionat de tehnologie si gadget-uri electronice, imi dedic timpul si energia pentru a scrie review-uri detaliate si obiective despre produsele electrocasnice si jocurile pe care le testez. Stiu cat de important este sa ai acces la informatii de calitate atunci cand iei o decizie de cumparare, asa ca ma straduiesc sa ofer cititorilor mei detalii precise si relevante despre fiecare produs, pentru ca ei sa poata lua cele mai bune decizii pentru nevoile si bugetul lor. Ma mandresc cu abilitatea mea de a evalua produsele intr-un mod obiectiv si de a le prezenta intr-un mod accesibil si usor de inteles pentru cititorii mei.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   5 Motive
   Logo