5Motive

Review Kaleidoscope Sezonul 1 de pe Netflix

User Rating: 5 (1 vote)

Kaleidoscope a fost lansat in ianuarie 2023 pe Netflix si este o noua prima serie de genul thriller criminal cu o intorsatura noua. Oamenii pot vedea episoadele intr-o ordine diferita. Povestea este buna, dar nu este excelenta. Aceasta abordare se simte ca un trunchiaj al episoadelor, insa tocmai acest lucru iti da libertatea ca primele 7 episoade sa le poti vedea in orice ordine doresti. Cu siguranta vom vedea anul acesta si a doua serie a acestui serial, care speram noi sa fie mai bine legata.


Se pot vedea episoadele intr-o ordine diferita?

Firul narativ al noului serial de pe Netflix vine cu o poveste care se intinde pe o impresionanta perioada de 25 de ani. Fiecare episod este plasat intr-un moment diferit in timp si ofera o parte din puzzle. De fapt, titlul a fost anterior Jigsaw, insa pentru a nu se face o confizie cu seria Saw, acesta a fost modificat. O alegere buna am putea spune in comparatie cu prima varianta aleasa.

Utilizarea abordarii kaleidoscopice in loc de un puzzle am mai intalnit-o, insa inca functioneaza. Serialul are aceasta abordare de a arata episoadele intr-o ordine diferita, asa cum face referire si titlul. Ideea difera fara de filmul Black Mirror Bandersnatch, in care privitorul face orice alegere, deci perceptia acestuia depinde mai mult de ordinea episoadelor.

Serialul Kaleidoscope are opt episoade (plus un episod de introducere de un minut).


Jaful a fost inspirat din viata reala

Asa cum am mentionat deja, povestea din seria Kaleidoscope de pe Netflix se intinde pe 25 de ani. Este de fapt usor inspirata de o poveste reala a cazul in care 70 de miliarde de dolari in obligatiuni au disparut in centrul orasului Manhattan in timpul furtunii Sandy.

Jaful consta in spargerea unei custi foarte bine securizata care este pazita de cea mai puternica echipa de securitate corporativa din lume.

Echipa care incearca sa realizeze acest jaf este alcatuita din cateva caractere foarte ciudate. Majoritatea au propria lor “specializare” criminala care le ofera un loc in echipa. Iar unul dintre ei este mai mult natarau si nu am inteles inca de ce l-au acceptat in echipa.

Kaleidoscope Netflix

Cum se termina serialului Kaleidoscope

Kaleidoscope este descris ca o serie antologica, care are sens datorita abordarii trucate. Acest „trucaj” consta in faptul ca povestea este spusa intr-un mod ne-liniar. Aceasta este menita sa fie o „abordare a povestirii, care construieste intriga si suspansul intr-un mod unic”.

Fiecare urmaritor va primi o experienta de vizionare imersiva diferita. Cu alte cuvinte, nu puteti vorbi despre „episodul 3” cu cineva, deoarece episodul lor 3 ar putea foarte bine sa difere de episodul vazut de tine. In schimb, fiecare episod are o culoare ca titlu iar la aceasta culoare se va face referinta atunci cand vorbim de o anumita scena dintr-un anumit episod.

O parte din privitori ar putea incepe cu anumite episoduri (cum ar fi „Galben” sau „Verde”), inainte de a trece in ordinea personala de vizionare cu episoade diferite („Albastru”, „Violet” sau „Portocaliu” – urmat de „Rosu” sau „Roz”). Si apoi vine finalul povestii cu „Alb: Jaful”.

Potrivite la film!

Aparat popcorn

Aparat
popcorn

Cutie popcorn

Cutie
popcorn

Aparat popcorn

Aparat
popcorn

Popcorn Bio

Popcorn
bio

Asadar, acest truc al antologiei criminale Kaleidoscope functioneaza?

Este dificil sa spun cum ar vedea cineva altcineva deoarece am doar propria mea „experienta de vizionare” pe care sa ma bazez. Pentru mine, totul se reduce la poveste. Daca povestea functioneaza, puteti face aceasta „pendulare inainte si inapoi” cat vreti.

De asemenea, in timp ce urmaream ultimul episod, am simtit ca inca am multe intrebari la care nu s-a raspuns. Poate ca am ratat o mentiune intr-un flashback sau poate ca pur si simplu nu a avut niciodata un raspuns.


Cum veti viziona Kaleidoscope pe Netflix?

Eric Garcia este creatorul Kaleidoscope. A scris anterior cartile care au fost adaptate in filmele Matchstick Men (2003) si Repo Men (2010). Cu toate acestea, nu este strain de industria cinematografica, deoarece a produs si The Autopsy of Jane Doe.

Dupa ce ati vizionat intreaga serie, evident ca ati vizionat aceleasi episoare ca oricine altcineva. Insa intrebarea este: Cum va afecta ordinea in care vei urmarii episoarele punctul tau de vedere asupra povestii si personajelor? Sau va diferi chiar atat de mult?!

Fiecare episod dezvaluie ceva care va influenta jaful si ne poarta prin toate tipologiile criminale: coruptia, egoism, razbunarea, complotul, loialitatea si tradarea! Asadar, cine scapa din aceasta poveste?

Kaleidoscope este lansat oficial pe Netflix pe 1 ianuarie 2023.

Citeste si:

Simona
Simona

Pasionat de tehnologie, produc video reviews, articole si reviews text, pentru toate produsele tehnologice noi si inovatoare. De la diverse gadgeturi, la telefoane mobile si laptopuri la aparate foto si smartwatch-uri, fac o analiza detaliata a specificatiilor tehnice ale fiecarui produs, testez diferitele functionalitati si va ofere opinii sincère despre beneficiile si inconvenientele fiecaruia. Ofer sfaturi privind achizitionarea si utilizarea gadgeturilor si raspund intrebarilor cititorilor.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      5 Motive
      Logo