5Motive

5 Motive pentru care Oculus Quest 2 devine foarte popular

User Rating: 5 (1 vote)

Oculus Quest 2 este un headset de realitate virtuala care permite utilizatorilor sa intre intr-un mediu virtual fara a avea nevoie de un calculator sau de alte echipamente suplimentare. Acest headset poate fi utilizat pentru a juca jocuri, a naviga pe internet si a interactiona cu alte persoane intr-un mediu virtual.

Istorie

Oculus Quest 2 a fost lansat pe 13 octombrie 2020, ca succesor al headset-ului Oculus Quest. Acest headset a fost dezvoltat de catre compania Oculus, o companie fondata in anul 2012 ce a  fost achizitionata de catre Facebook in 2014. 

Oculus Quest 2 are o rezolutie mai mare decat modelul anterior, ceea ce inseamna ca ofera o experienta de realitate virtuala mai realista si mai imersiva. De asemenea, acest headset este mai usor si mai confortabil decat predecesorul sau, ceea ce il face mai usor de utilizat pentru perioade indelungate de timp.

UPDATE: Citeste aici despre ce update software urmeaza sa primeasca aceasta carcasa VR si ce imbunatatiri vor fi aduse.

Iata cateva dintre specificatiile tehnice ale Oculus Quest 2:

 • Display: OLED, rezolutie de 1832 x 1920 pixeli pe fiecare ochi
 • Procesor: Qualcomm Snapdragon XR2
 • RAM: 6 GB
 • Stocare interna: 64 GB sau 256 GB
 • Conectivitate: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
 • Baterie: pana la 2 ore de joc continuu
 • Greutate: 503 grame
 • Dimensiuni: 190 x 105 x 115 mm
 • Sistem de operare: Oculus
 • Compatibilitate: Windows, MacOS, iOS, Android

Acestea sunt doar cateva dintre specificatiile tehnice ale Oculus Quest 2. Pentru o lista completa, va recomand sa consultati site-ul oficial al producatorului.

5 Motive pentru care Oculus Quest 2 devine foarte popular

1.

Imersiunea in realitatea virtuala

Oculus ofera o experienta unica de realitate virtuala, care va permite sa va simtiti ca si cum ati fi intr-un alt univers.

Oculus Quest 2
2.

Jocuri si divertisment

Oculus are o gama larga de jocuri si aplicatii de divertisment, inclusiv jocuri de actiune, aventuri, simulatoare si multe altele.

Game - Oculus Quest 2
3.

Socializare

Oculus ofera o serie de aplicatii de socializare, care va permit sa va conectati cu prietenii si sa interactionati cu ei intr-un mediu virtual.

4.

Lucrul la distanta

Oculus poate fi utilizat pentru a participa la intalniri la distanta, conferinte si alte evenimente, oferind posibilitatea de a fi conectat cu colegii si colaboratorii dvs. chiar daca nu sunteti in acelasi loc.

Conferinta - Oculus Quest 2
5.

Invatare si educatie

Expertii nu sunt inca siguri daca utilizarea Oculus poate provoca dependenta. Cu toate acestea, exista unele dovezi care sugereaza ca utilizarea excesiva a realitatii virtuale poate avea un impact negativ asupra sanatatii mintale si fizice. De exemplu, utilizarea excesiva a Oculus poate provoca izolare sociala, probleme de concentrare si dificultati de adormire. De aceea, este important ca utilizatorii Oculus sa-si limiteze utilizarea acestui dispozitiv si sa-si acorde o perioada de odihna suficienta pentru a preveni orice efecte negative. Este, de asemenea, recomandat ca utilizatorii Oculus sa se consulte cu un medic daca observa orice semne sau simptome care sugereaza o dependenta.

Intrebari frecvente

Poate fi Oculus Quest 2 conectat la un calculator? 

Da, Oculus Quest 2 poate fi conectat la un calculator folosind cablul Oculus Link. Acest lucru va permite sa accesati continutul VR pentru PC si sa jucati jocuri care necesita putere suplimentara de prelucrare.

Este necesara o conexiune la internet pentru a utiliza Oculus Quest 2? 

Nu este necesara o conexiune la internet pentru a utiliza majoritatea aplicatiilor si jocurilor disponibile pentru Oculus Quest 2. Cu toate acestea, unele aplicatii si jocuri pot necesita o conexiune la internet pentru a functiona corect. De asemenea, pentru a descarca aplicatii si jocuri noi, va trebui sa aveti o conexiune la internet.

Poate Oculus Quest 2 fi utilizat de catre copii? 

Da, Oculus Quest 2 poate fi utilizat de catre copii, cu mentiunea ca trebuie sa fie supravegheati de un adult. Exista o varietate de jocuri si aplicatii pentru copii disponibile pentru Oculus Quest 2, dar este important ca parintii sa verifice continutul inainte de a permite copiilor sa il acceseze.

Ce se intampla daca Oculus Quest 2 se defecteaza? 

Daca Oculus Quest 2 se defecteaza, puteti contacta serviciul de suport al Oculus pentru a obtine asistenta. In functie de problema, Oculus poate repara sau inlocui dispozitivul dvs. In cazul in care Oculus Quest 2 este acoperit de garantie, reparatiile sau inlocuirea dispozitivului vor fi gratuite.

Citeste si:

Simona Georgiana
Simona Georgiana

Sunt Simona M., pasionata de postul intermitent, moda si frumusete. Imi place sa scriu despre anumite sfaturi despre un stil de viata sanatos, tendinte in moda si frumusete, toate prezentate cu o abordare personala si autentica.Cu o abordare sincera si empatica, impartasesc sfaturi de frumusete, tendinte in moda, dar si insight-uri profunde despre dezvoltarea personala. Misiunea mea este sa te ajut sa stralucesti atat in interior, cat si in exterior si sa te simti increzatoare si puternica in pielea ta.Fie ca esti in cautarea unui nou look, sfaturi pentru mentinerea unei stime de sine sanatoase sau inspiratie pentru a-ti atinge obiectivele personale, eu sunt aici pentru tine. Acest blog este un loc in care ne putem conecta si invata impreuna.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   5 Motive
   Logo