5Motive

Mierea de Manuka ajuta la tratarea afectiunilor respiratorii

User Rating: 5 (1 vote)

Mierea Manuka este cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii puternice, care o fac un remediu popular pentru diverse afectiuni. In special, mierea Manuka poate fi benefica in tratarea afectiunilor respiratorii, cum ar fi tusea, raceala si sinuzita.

Istoricul utilizarii mierii Manuka in tratarea afectiunilor respiratorii

Folosirea mierii pentru a trata afectiunile respiratorii dateaza de mii de ani. Egiptenii antici au utilizat mierea in amestecuri cu plante medicinale pentru a trata tusea si alte probleme respiratorii.

In medicina traditionala maori, mierea de Manuka a fost folosita in mod traditional pentru a trata o gama larga de afectiuni, inclusiv probleme respiratorii. Mai recent, cercetarile au inceput sa arate ca mierea Manuka poate fi utila in tratarea afectiunilor respiratorii din cauza proprietatilor sale antibacteriene si antiinflamatorii.

Cum poate ajuta mierea Manuka in tratarea afectiunilor respiratorii?

Mierea Manuka contine un compus numit metilglioxal (MGO), care se crede ca este responsabil pentru proprietatile sale antibacteriene puternice. MGO poate ucide bacteriile care cauzeaza infectii respiratorii si poate ajuta la reducerea inflamatiei in plamani si caile respiratorii.

Un alt compus important din mierea Manuka este acidul fenolic, care are proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice. Acidul fenolic poate ajuta la reducerea inflamatiei si la protejarea celulelor din plamani.

Mierea de Manuka ajuta la tratarea afectiunilor respiratorii

Mierea Manuka poate ajuta la tratarea urmatoarelor afectiuni respiratorii:

 • Tusea

Tusea este un simptom comun al afectiunilor respiratorii, cum ar fi raceala, gripa sau bronsita. Mierea Manuka poate ajuta la calmarea tusei prin reducerea inflamatiei in caile respiratorii si prin stimularea secretiei de mucus.

Studiile au aratat ca mierea Manuka poate fi la fel de eficienta ca si medicamentele antitusive in reducerea tusei. Un studiu din 2007 a aratat ca mierea Manuka a fost mai eficienta decat un placebo in reducerea tusei nocturne la copii.

 • Raceala comuna

Raceala comuna este o infectie virala a cailor respiratorii care poate provoca simptome cum ar fi tusea, congestia nazala si durerea in gat. Mierea Manuka poate ajuta la reducerea simptomelor racelii comune prin proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii.

Studiile au aratat ca mierea Manuka poate ajuta la reducerea duratei si severitatii simptomelor racelii comune. Un studiu din 2011 a aratat ca mierea Manuka a redus simptomele racelii comune mai rapid decat alte tipuri de miere sau alte remedii populare, cum ar fi siropul de tuse.

 • Sinuzita

Sinuzita este o infectie a sinusurilor care poate provoca congestie nazala, dureri de cap si presiune in jurul sinusurilor. Mierea Manuka poate ajuta la tratarea sinuzitei prin proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii.

Studiile au aratat ca mierea Manuka poate ajuta la reducerea inflamatiei sinusurilor si la uciderea bacteriilor care cauzeaza sinuzita. In plus, mierea Manuka poate ajuta la eliminarea mucusului si la ameliorarea congestiei nazale.

Cum sa utilizati mierea Manuka pentru tratarea afectiunilor respiratorii?

Mierea de Manuka

Pentru a beneficia de proprietatile antibacteriene si antiinflamatorii ale mierii Manuka, puteti incerca urmatoarele remedii naturale:

 • Amestecati miere Manuka cu apa calda si lamaie pentru a reduce tusea si pentru a imbunatati imunitatea. Luati acest remediu de cateva ori pe zi.
 • Adaugati miere Manuka la ceaiul de plante, cum ar fi ceaiul de menta sau ceaiul de ghimbir. Acest remediu poate ajuta la reducerea inflamatiei in caile respiratorii si la ameliorarea tusei si congestiei nazale.
 • Luati miere Manuka pura cu o lingura pentru a ajuta la reducerea simptomelor racelii comune si a sinuzitei. Luati miere de cateva ori pe zi pentru a maximiza beneficiile sale.

Este important sa stiti ca mierea Manuka nu ar trebui sa inlocuiasca tratamentul medical pentru afectiunile respiratorii. Daca aveti simptome severe sau persistente, consultati un medic pentru a primi un diagnostic si un tratament adecvat.

Mierea Manuka este un remediu natural popular pentru afectiunile respiratorii datorita proprietatilor sale antibacteriene si antiinflamatorii puternice. Studiile au aratat ca mierea Manuka poate fi eficienta in tratarea tusei, racelii comune si sinuzitei prin reducerea inflamatiei si a bacteriilor. Pentru a beneficia de proprietatile mierii Manuka, puteti incerca remedii naturale, cum ar fi amestecarea mierii cu apa calda si lamaie sau adaugarea mierii la ceaiul de plante. Inainte de a utiliza miere Manuka sau orice alt remediu natural, consultati intotdeauna medicul dumneavoastra pentru a primi un tratament adecvat.

Citeste si:

Simona
Simona

Pasionat de tehnologie, produc video reviews, articole si reviews text, pentru toate produsele tehnologice noi si inovatoare. De la diverse gadgeturi, la telefoane mobile si laptopuri la aparate foto si smartwatch-uri, fac o analiza detaliata a specificatiilor tehnice ale fiecarui produs, testez diferitele functionalitati si va ofere opinii sincère despre beneficiile si inconvenientele fiecaruia. Ofer sfaturi privind achizitionarea si utilizarea gadgeturilor si raspund intrebarilor cititorilor.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   5 Motive
   Logo