5Motive

Mierea de Manuka are proprietati antibacteriene puternice

User Rating: 5 (1 vote)

Mierea Manuka este o miere speciala, produsa in principal in Noua Zeelanda, care are proprietati antibacteriene puternice. Aceasta este obtinuta din nectarul florilor de Manuka (Leptospermum scoparium), o planta indigena in Noua Zeelanda, care creste in salbaticie pe tot teritoriul insulei.

Exista multe beneficii pentru sanatate asociate cu consumul de miere Manuka, dar proprietatile antibacteriene sunt cele mai remarcabile si cele mai studiate. In urmatoarele sectiuni, vom explora mai detaliat ce face aceasta miere atat de speciala si cum poate fi utilizata in mod eficient pentru a combate bacteriile si infectiile.

PROPRIETATI ANTIBACTERIENE – Miere de Manuka

Mierea Manuka contine un compus puternic antibacterian numit metilglioxal (MGO). Acest compus este produs atunci cand enzimele din nectarul florilor de Manuka interactioneaza cu zaharurile din miere. Cantitatea de MGO din miere poate varia in functie de o varietate de factori, inclusiv regiunea geografica in care este produsa, sezonul si conditiile meteorologice.

MGO este considerat un compus stabil si nu este afectat de temperatura sau de alte conditii de depozitare. Aceasta inseamna ca mierea Manuka poate fi depozitata timp indelungat fara a-si pierde proprietatile antibacteriene.

MGO este eficient impotriva unei game largi de bacterii, inclusiv cele care sunt rezistente la antibiotice. Studiile arata ca acest compus poate distruge si inhiba cresterea bacteriilor patogene, cum ar fi Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus si Escherichia coli.

De asemenea, mierea Manuka contine si alte substante antibacteriene, cum ar fi peroxidul de hidrogen si acidul formic. Aceste substante pot ajuta la distrugerea bacteriilor si la prevenirea infectiilor.

Mierea de Manuka are proprietati antibacteriene puternice

UTILIZARE – Miere de Manuka

Mierea Manuka poate fi utilizata intr-o varietate de moduri pentru a combate bacteriile si infectiile. Unele dintre cele mai comune utilizari includ:

 • Tratamentul infectiilor cutanate – mierea Manuka poate fi aplicata direct pe rani si taieturi pentru a preveni infectiile. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamatiei si la accelerarea procesului de vindecare.
 • Tratamentul infectiilor respiratorii – mierea Manuka poate fi utilizata pentru a trata infectiile respiratorii, cum ar fi sinuzita si bronsita. Aceasta poate ajuta la ameliorarea durerilor de gat si la reducerea inflamatiei.
 • Imbunatatirea sanatatii orale – mierea Manuka poate fi utilizata pentru a combate bacteriile si placa dentara, reducand astfel riscul de carii dentare si boli ale gingiilor. Aceasta poate fi utilizata sub forma de pasta de dinti sau apa de gura.
 • Tratamentul infectiilor gastrointestinale – mierea Manuka poate fi utilizata pentru a trata infectiile gastrointestinale, cum ar fi ulcerele si boala de reflux gastroesofagian. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamatiei si la inhibarea cresterii bacteriilor care cauzeaza infectiile.
 • Imbunatatirea sistemului imunitar – consumul regulat de miere Manuka poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, ceea ce poate reduce riscul de infectii si boli.

Cand se utilizeaza miere Manuka pentru tratamentul infectiilor, este important sa se foloseasca o miere cu un nivel adecvat de MGO. Eticheta produsului ar trebui sa indice nivelul de MGO, iar pentru utilizarea terapeutica, se recomanda o miere cu un nivel de MGO de cel putin 100.

Desi mierea Manuka poate fi utilizata in mod eficient pentru a combate bacteriile si infectiile, este important sa nu o consideram un substitut pentru tratamentul medical adecvat. In cazul unor infectii grave sau persistente, trebuie sa se consulte intotdeauna un medic.

Mierea Manuka este o miere speciala, produsa in principal in Noua Zeelanda, care are proprietati antibacteriene puternice. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de metilglioxal (MGO), un compus antibacterian puternic. MGO este eficient impotriva unei game largi de bacterii, inclusiv cele care sunt rezistente la antibiotice.

Mierea Manuka poate fi utilizata intr-o varietate de moduri pentru a combate bacteriile si infectiile, inclusiv pentru tratamentul infectiilor cutanate, respiratorii si gastrointestinale. Desi mierea Manuka poate fi utilizata cu succes in tratamentul infectiilor, trebuie sa se foloseasca cu precautie si sa nu o consideram un substitut pentru tratamentul medical adecvat.

Citeste si:

Simona Georgiana
Simona Georgiana

Sunt Simona M., pasionata de postul intermitent, moda si frumusete. Imi place sa scriu despre anumite sfaturi despre un stil de viata sanatos, tendinte in moda si frumusete, toate prezentate cu o abordare personala si autentica.Cu o abordare sincera si empatica, impartasesc sfaturi de frumusete, tendinte in moda, dar si insight-uri profunde despre dezvoltarea personala. Misiunea mea este sa te ajut sa stralucesti atat in interior, cat si in exterior si sa te simti increzatoare si puternica in pielea ta.Fie ca esti in cautarea unui nou look, sfaturi pentru mentinerea unei stime de sine sanatoase sau inspiratie pentru a-ti atinge obiectivele personale, eu sunt aici pentru tine. Acest blog este un loc in care ne putem conecta si invata impreuna.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   5 Motive
   Logo