5Motive

Mierea de Manuka ajuta la reducerea ulcerelor gastrice

User Rating: 5 (1 vote)

Mierea de Manuka este un tip special de miere produsa in Noua Zeelanda, care are proprietati medicinale unice. Aceasta miere este produsa de albinele care polenizeaza florile arborelui de Manuka (Leptospermum scoparium), care creste in mod natural in Noua Zeelanda si in unele parti ale Australiei. Aceasta miere este cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii, care o fac o alegere populara pentru tratarea ranilor, arsurilor si altor afectiuni ale pielii. In plus, cercetarile au aratat ca mierea poate ajuta la reducerea ulcerelor gastrice.

Cum reduce Manuke aparitia ulcerelor gastrice?

Ulcerul gastric este o afectiune comuna a stomacului, care este caracterizata prin leziuni sau rani la nivelul mucoasei gastrice. Aceste rani pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi infectiile cu bacteria Helicobacter pylori, stresul, consumul excesiv de alcool sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Ulcerul gastric poate provoca simptome precum durere in partea superioara a abdomenului, arsuri la stomac, greata si varsaturi. Tratamentul ulcerului gastric implica de obicei administrarea de medicamente care reduc productia de acid gastric si protejeaza mucoasa gastrica.

In ultimii ani, cercetatorii au inceput sa studieze efectul mierei de Manuka asupra ulcerului gastric. Un studiu din 2013 publicat in jurnalul „Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine” a constatat ca mierea de Manuka poate ajuta la reducerea ulcerului gastric cauzat de infectia cu Helicobacter pylori. In acest studiu, cercetatorii au administrat miere de Manuka la sobolani infectati cu Helicobacter pylori timp de 21 de zile. Rezultatele au aratat ca mierea de Manuka a redus semnificativ leziunile la nivelul mucoasei gastrice si a scazut nivelul de inflamatie.

Un alt studiu publicat in jurnalul „Food and Function” in 2018 a examinat efectul mierei de Manuka asupra ulcerelor gastrice induse de AINS la sobolani. In acest studiu, cercetatorii au administrat miere timp de 10 zile la sobolani tratati cu AINS. Rezultatele au aratat ca mierea a redus semnificativ dimensiunea ulcerelor gastrice si a imbunatatit starea mucoasei gastrice. De asemenea, mierea de Manuka a crescut nivelul de antioxidanti in mucoasa gastrica, ceea ce poate ajuta la protejarea impotriva leziunilor cauzate de stresul oxidativ.

In 2018 publicatia „Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine” a examinat efectul mierei de Manuka asupra ulcerelor gastrice la pacientii cu infectie cu Helicobacter pylori. In acest studiu, pacientii au primit fie un tratament standard pentru ulcerul gastric, fie un tratament standard in asociere cu aceasta miere minune. Rezultatele au aratat ca pacientii tratati cu miere de Manuka au avut o reducere semnificativa a simptomelor si a nivelului de inflamatie, comparativ cu cei tratati doar cu tratamentul standard.

Mierea de Manuka contine un compus numit metilglioxal (MGO), care este responsabil pentru proprietatile sale medicinale. MGO este un compus cu proprietati antibacteriene puternice, care poate ajuta la distrugerea bacteriilor cauzatoare de ulcer gastric, cum ar fi Helicobacter pylori. De asemenea, ea contine si alte compusi cu proprietati antiinflamatorii si antioxidante, cum ar fi flavonoidele si acidul ascorbic, care pot ajuta la reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ la nivelul mucoasei gastrice.

Cu toate acestea, este important sa retineti ca mierea nu trebuie sa fie utilizata ca singurul tratament pentru ulcerul gastric. Tratamentul ulcerului gastric trebuie sa fie supervizat de un medic si poate include medicamente care reduc productia de acid gastric si protejeaza mucoasa gastrica. Mierea poate fi utilizata ca un adjuvant in tratamentul ulcerului gastric, dar nu ar trebui sa inlocuiasca tratamentul medical prescris de medicul dumneavoastra.

In plus, acest preparat natural poate provoca reactii alergice la unele persoane, in special la cele care sunt alergice la albine sau la alte produse apicole. De asemenea, mierea poate interactiona cu anumite medicamente, asa ca este important sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza miere ca adjuvant in tratamentul ulcerului gastric.

In concluzie, mierea de Manuka poate fi benefica in tratamentul ulcerului gastric cauzat de infectia cu Helicobacter pylori sau de utilizarea excesiva de AINS. Proprietatile antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante ale acestei minunatii, pot ajuta la reducerea inflamatiei si a leziunilor la nivelul mucoasei gastrice. Cu toate acestea, mierea de Manuka nu trebuie sa fie utilizata ca singurul tratament pentru ulcerul gastric si trebuie sa fie utilizata ca adjuvant in tratamentul supervizat de medic.

Citeste si:

Simona
Simona

Pasionat de tehnologie, produc video reviews, articole si reviews text, pentru toate produsele tehnologice noi si inovatoare. De la diverse gadgeturi, la telefoane mobile si laptopuri la aparate foto si smartwatch-uri, fac o analiza detaliata a specificatiilor tehnice ale fiecarui produs, testez diferitele functionalitati si va ofere opinii sincère despre beneficiile si inconvenientele fiecaruia. Ofer sfaturi privind achizitionarea si utilizarea gadgeturilor si raspund intrebarilor cititorilor.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      5 Motive
      Logo