5Motive

Meta Quest 2 mai puternic dupa o actualizare software

User Rating: 5 (1 vote)

7% mai puternic printr-un update

Meta a reusit sa imbunatatasca performanta dispozitivului sau de realitate virtuala Quest 2 prin intermediul unui update de software. Lansat in 2020, casca VR va primi un update care va permite dezvoltatorilor sa acceseze inca 7% performanta in plus, ceea ce va asigura o experienta mai fluida si mai placuta pentru utilizator prin framerate-uri mai stabile in jocuri video si aplicatii.


In mod obisnuit, este rar ca un dispozitiv lansat sa primeasca imbunatatiri de performanta prin intermediul unui update de software, dar Meta a reusit sa faca posibil acest lucru cu Quest 2.

Meta ofera suport de durata

Este remarcabil si faptul ca Meta ofera suport software de durata pentru casca sa de realitate virtuala Quest 2, care a primit un update care le permite dezvoltatorilor sa acceseze inca 7% performanta in plus. Acest lucru va imbunatati considerabil experienta utilizatorilor prin framerate-uri mai stabile in jocuri video si aplicatii.

Chiar si modelul Quest 1 inca primeste actualizari, dar multe dintre jocurile disponibile pe magazinul de aplicatii nu mai sunt compatibile cu acesta din cauza performantei scazute. Acest lucru demonstreaza angajamentul Meta de a oferi produse de calitate si de a sprijini utilizatorii sai pe termen lung.

Acest update de performanta poate fi folosit pentru a imbunatati calitatea imaginilor in jocuri prin cresterea rezolutiei acestora, dar si pentru a asigura un framerate mai stabil in realitatea virtuala. In VR, un framerate constant si ridicat este esential pentru a preveni senzatiile de ameteala sau dureri de cap ale utilizatorilor.

Creste frecventa GPU

Acest lucru poate fi realizat prin marirea frecventei GPU de la 490 la 525 MHz prin intermediul unui update de firmware. In plus, frecventa GPU poate fi ajustata dinamic pentru a se adapta necesitatilor aplicatiilor. Este important sa se mentina un nivel ridicat de performanta pentru a oferi o experienta VR placuta si fara probleme pentru utilizatori.


Desi actualizarea software care aduce imbunatatiri de performanta pentru headset-ul Quest 2 este disponibila, procesul de trecere la aceasta nu este inca foarte simplu. In prezent, pentru a accesa performanta in plus, utilizatorii trebuie sa instaleze si sa acceseze o aplicatie dedicata care mareste viteza GPU. Cu toate acestea, incepand cu update-ul v49 de Quest, aceasta imbunatatire va fi disponibila in mod implicit, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa descarce o aplicatie separata.

V49 primeste automat acest plus de putere

Totusi, avand in vedere ca headset-ul Quest 2 se afla in prezent pe versiunea de software v47, probabil ca mai sunt necesare cateva luni pana la lansarea versiunii 49. Vestea buna este ca acest update nu ar trebui sa afecteze in mod negativ autonomia dispozitivului.

Intrebari frecvente

Cand va fi disponibil acest update pentru Quest 2?

In momentul de fata exista versiunea V47, insa cei de la Meta au anuntat acest update automat cu incepand versiunea V49.

Trebuie sa astept V49 pentru a beneficia de acest plus?

Nu, poti descarca si acum o aplicatie dedicata care face acest lucru.

Acest update va afecta casca virtuala?

Nu, cei de la Meta au anuntat sigur acest update. Deci casca ta este in siguranta.

Cand va fi disponibila versiunea V49 pentru Quest 2?

Meta nu a anuntat o data exacta pentru acest update, insa mai mult ca sigur acesta se va intampla undeva la mijlocul anului 2023.


Citeste si:

Simona Georgiana
Simona Georgiana

Sunt Simona M., pasionata de postul intermitent, moda si frumusete. Imi place sa scriu despre anumite sfaturi despre un stil de viata sanatos, tendinte in moda si frumusete, toate prezentate cu o abordare personala si autentica.Cu o abordare sincera si empatica, impartasesc sfaturi de frumusete, tendinte in moda, dar si insight-uri profunde despre dezvoltarea personala. Misiunea mea este sa te ajut sa stralucesti atat in interior, cat si in exterior si sa te simti increzatoare si puternica in pielea ta.Fie ca esti in cautarea unui nou look, sfaturi pentru mentinerea unei stime de sine sanatoase sau inspiratie pentru a-ti atinge obiectivele personale, eu sunt aici pentru tine. Acest blog este un loc in care ne putem conecta si invata impreuna.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      5 Motive
      Logo