5Motive

Din ce este facuta Mierea de Manuka – Istorie

User Rating: 5 (1 vote)

Din ce este facuta Miere de Manuka?

Mierea de Manuka este o miere speciala recoltata de albinele care viziteaza florile arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), un arbust indigen din Noua Zeelanda. Aceasta miere are proprietati unice si puternice de vindecare, ceea ce a facut ca aceasta sa devina un produs apreciat in intreaga lume.

Istorie – Miere de Manuka?

Istoria mierii de Manuka incepe cu popoarele indigene Maori din Noua Zeelanda, care au folosit planta Manuka pentru proprietatile sale medicinale. Planta era folosita pentru tratarea ranilor, a durerilor de gat si a problemelor digestive. In plus, manuka era si un important material pentru construirea de locuinte si barci, fiind un arbust foarte rezistent.

Istorie Miere Manuka

Primele documente care mentioneaza proprietatile medicinale ale mierii de Manuka dateaza din secolul al XIX-lea, cand capitanul James Cook a observat ca popoarele Maori foloseau mierea pentru tratarea ranilor si a inflamatiilor. In secolul al XX-lea, cercetatorii au inceput sa isi concentreze atentia asupra mierii de Manuka si au inceput sa cerceteze proprietatile sale medicinale.

In anii ’80, cercetatorii de la Universitatea din Waikato din Noua Zeelanda au descoperit ca mierea de Manuka contine un compus numit metilglioxal (MGO), care este responsabil pentru proprietatile sale antibacteriene puternice. Acest compus se formeaza in mod natural in mierea de Manuka, in timp ce albinele recolteaza nectarul si il transforma in miere.

Din ce este facuta mierea de manuka

Cercetatorii au descoperit ca nivelul de MGO din mierea de Manuka poate varia in functie de locul de recoltare, perioada de recoltare si conditiile de crestere a plantelor. Aceste diferente au dus la dezvoltarea unor standarde de calitate si autentificare a mierii de Manuka.

In zilele noastre – Mierea de Manuka

In prezent, mierea de Manuka este un produs de inalta calitate si este apreciata in intreaga lume pentru proprietatile sale unice de vindecare. Multi oameni o folosesc pentru tratarea ranilor, a infectiilor, a problemelor digestive si a altor afectiuni. In plus, mierea de Manuka este adesea utilizata in produse cosmetice si de ingrijire a pielii, datorita proprietatilor sale hidratante si antibacteriene.

Un alt aspect important al istoriei mierii de Manuka este impactul pe care l-a avut asupra economiei din Noua Zeelanda. Industria mierii de Manuka a devenit foarte importanta pentru economia tarii, iar producatorii de miere de Manuka au devenit cunoscuti in intreaga lume pentru calitatea produselor lor.

Arborele de manuka

In ultimii ani, cererea pentru mierea de Manuka a crescut considerabil, datorita proprietatilor sale unice de vindecare si popularitatii pe care a dobandit-o in randul consumatorilor. Aceasta crestere a dus la aparitia unor probleme legate de autentificarea si controlul calitatii mierii de Manuka.

In 2018, guvernul din Noua Zeelanda a introdus un sistem de autentificare a mierii de Manuka, prin care se garanteaza calitatea si autenticitatea produsului. Acest sistem implica testarea nivelului de MGO din miere, precum si urmarirea intregului lant de productie, de la recoltare pana la ambalare.

Cu toate acestea, exista inca probleme cu falsificarea mierii de Manuka. Producatorii mai putin onesti au incercat sa profite de popularitatea mierii de Manuka si sa vanda produse contrafacute sau de calitate scazuta. In acest sens, consumatorii trebuie sa fie atenti la ceea ce cumpara si sa ia in considerare doar produsele cu eticheta verificata si acreditata de guvernul din Noua Zeelanda.

In concluzie, istoria mierii de Manuka este una bogata si fascinanta, cu origini in randul popoarelor indigene din Noua Zeelanda. Descoperirea proprietatilor medicinale ale acestei mieri a condus la cercetarea stiintifica a compusilor activi si la dezvoltarea unor standarde de calitate si autentificare a produselor.

Cu toate acestea, este important sa fim atenti la calitatea si autenticitatea produselor pe care le cumpara si sa aleaga produse cu eticheta verificata si acreditata de guvernul din Noua Zeelanda, pentru a se asigura ca primesc produse de calitate si cu proprietati de vindecare reale.

Scrie-ne in comentarii daca si tu ai testat beneficiile mierii de Manuka, ori daca ai folosit pana acum acest preparat minunat.

Citeste si:

Simona
Simona

Pasionat de tehnologie, produc video reviews, articole si reviews text, pentru toate produsele tehnologice noi si inovatoare. De la diverse gadgeturi, la telefoane mobile si laptopuri la aparate foto si smartwatch-uri, fac o analiza detaliata a specificatiilor tehnice ale fiecarui produs, testez diferitele functionalitati si va ofere opinii sincère despre beneficiile si inconvenientele fiecaruia. Ofer sfaturi privind achizitionarea si utilizarea gadgeturilor si raspund intrebarilor cititorilor.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      5 Motive
      Logo