5Motive

De ce ai nevoie de un umidificator de aer

User Rating: 5 (1 vote)

Un umidificator de aer este un dispozitiv care are ca scop adaugarea umiditatii in aerul din interiorul unei incaperi. Acest lucru poate fi benefic pentru sanatatea noastra, deoarece un aer prea uscat poate irita pielea, gatul si nasul, poate cauza dureri de cap si poate favoriza raspandirea virusurilor si a bacteriilor, in special in sezonul rece.

Acesta poate ajuta, de asemenea, la protejarea mobilei din casa, deoarece aerul uscat poate cauza craparea lemnului sau fisurarea suprafetei acesteia.

Top 3 umidificatoare recomandate

Tipuri de umidificatoare

Exista mai multe tipuri de umidificatoare de aer, dintre care cele mai comune sunt: umidificator cu abur card, umidificator cu abur rece si umidificator cu ultrasunete. Fiecare tip functioneaza intr-un mod diferit si poate fi mai potrivit pentru anumite nevoi sau preferinte.

 • Umidificatorul cu abur cald, tehnic functioneaza prin incalzirea apei pana la punctul de fierbere si eliberarea aburului in aer. Acest tip de umidificator poate fi eficient pentru a adauga umiditate in aer, dar poate fi periculos daca nu este utilizat corespunzator, deoarece poate produce arsuri daca este atins sau daca apa din recipientul dedicat este epuizata.
 • Umidificatorul cu abur rece raceste apa pana la temperatura camerei si elibereaza aburul in aer. Acest tip de umidificator poate fi mai sigur de utilizat, deoarece nu produce aburi calzi, dar poate fi mai putin eficient in imbogatirea umiditatii din aer.
 • Umidificatorul cu ultrasunete elibereaza unde ultrasonice care vibreaza apa din recipientul de apa, transformand-o in vapori de apa care sunt eliberati in aer. Acest tip de umidificator poate fi cel mai eficient si este cel mai silentios in comparatie cu alte tipuri de umidificatoare, dar poate fi mai costisitor si poate necesita mai multa atentie in modul in care este intretinut, deoarece poate avea nevoie de curatari mai dese.

Nivelul optim de umiditate din aer intr-un apartament/casa poate varia in functie de anotimp, locatie si preferintele personale. In general, se recomanda ca umiditatea aerului sa fie mentinuta intre 40% si 60%. Un nivel prea scazut de umiditate poate cauza uscaciunea si iritarea pielii, gatului si nasului, dureri de cap si poate favoriza raspandirea virusurilor si a bacteriilor. Un nivel prea ridicat de umiditate poate favoriza dezvoltarea mucegaiului si a altor microorganisme nedorite, asa ca este foarte important sa mentinem un nivel optim si controlat de umiditate.

De ce ai nevoie de un umidificator

Pentru a mentine un nivel optim de umiditate intr-un apartament, puteti folosi un umidificator de aer sau puteti lua masuri simple, cum ar fi spalarea rufelor in casa sau plasarea recipientelor proaspat spalate pe caloriferi sau langa surse de caldura insa aceasta metoda nu este cea mai eficienta din cauza lipsei controlului. De asemenea este foarte important si recomandat sa deschideti ferestrele in mod regulat pentru a permite aerisirea incaperilor si schimbarea aerului.

Este important sa monitorizati nivelul de umiditate din casa si sa luati masuri pentru a-l mentine la un nivel adecvat, deoarece acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra confortului si a starii de sanatate. Puteti utiliza un higrometru separat pentru a masura nivelul de umiditate din casa si pentru a va asigura ca acesta este mentinut in limitele optime, sau puteti achizitiona un umidificator care sa contina si aceasta caracteristica si care sa aibe inclus acest dispozitiv de masurare a umiditatii din aer.

Mai nou, multe din aceste umidifcatoare vin chiar si cu aplicatii pentru telefon, de unde le puteti controla si seta.

5 umidificatoare de aer recomandate pentru sezonul rece

5. Umidificator de aer Philips HU4813/10

Umidificatorul Philips HU4813/10 ajuta la imbunatatirea respiratiei prin utilizarea tehnologiei de evaporare NanoCloud, care raspandeste cu 99% mai putine bacterii decat umidificatoarele ultrasonice de top si previne aparitia petelor umede si a prafului alb.

Acest umidificator este perfect pentru dormitor sau camera copilului, datorita modului pentru un somn linistit, care functioneaza la nivel minim si cu toate luminile stinse, cu exceptia indicatorului de turatie. Designul rotund si minimalist permite curatarea usoara a aparatului, care nu are nevoie de detartrare datorita absentei placii de incalzire.

Rezervorul poate fi umplut usor, fie cu un recipient, fie direct de la robinet, iar indicatorul „max” arata clar nivelul maxim de umplere a acestuia. Umidificatorul se opreste automat atunci cand rezervorul este gol si afiseaza necesitatea de reumplere.

Philips HU4813/10 are o turatie reglabila, o rata de umidificare de pana la 300 ml/h si poate mentine un nivel constant de umiditate prin intermediul setarilor automate de umiditate. De asemenea, are un senzor inteligent de umiditate care ofera un nivel numeric in timp real al umiditatii din camera. Umidificatorul poate fi controlat de la distanta prin intermediul aplicatiei Mi Home.


4. Umidificator Xiaomi Mi Smart antibacterian

Umidificatorul Xiaomi Mi Smart cu ultrasunete difuzeaza aburi in aer care ajuta la cresterea nivelului de umiditate din camera. Acest umidificator are un rezervor de 4.5 litri, suficient pentru umidificarea neintrerupta a camerei timp de 12-15 ore. Lumina UV-C din interiorul rezervorului distruge germenii din apa pentru a proteja sanatatea utilizatorilor.

Nivelul de umiditate poate fi ajustat prin intermediul a trei trepte de umiditate, astfel incat sa se poata mentine un nivel constant prin intermediul senzorului integrat. Aparatul poate fi controlat la distanta prin intermediul aplicatiei Mi Home, care permite inchiderea si deschiderea aparatului, precum si ajustarea si verificarea nivelului de umiditate.

Xiaomi Mi Smart functioneaza foarte silentios, cu un zgomot de mai putin de 38 dB, astfel incat poate fi utilizat chiar si atunci cand dormi. Are un design elegant, cu un corp alb care se potriveste perfect in orice casa, iar lumina din rezervorul cu apa faciliteaza citirea nivelului apei. Reumplerea rezervorului se poate face usor prin turnarea apei direct pe partea superioara a acestuia.


3. Umidificator de aer Levoit Classic 300S

Umidificatorul inteligent Levoit Classic 300S are un mod de functionare automat care ajusteaza nivelul de abur in camera prin intermediul senzorului de umiditate incorporat, care masoara nivelul actual de umiditate din incapere si ajusteaza cantitatea de abur eliberata astfel incat sa se mentina nivelul de umiditate dorit de utilizator. Acest aparat poate fi controlat la distanta prin intermediul aplicatiei gratuite VeSync sau prin comenzi vocale prin intermediul Amazon Alexa sau Google Assistant.

Intretinerea acestui umidificator este usoara, datorita designului de umplere prin partea superioara care permite curatarea si reumplerea rapid si fara scurgeri. Umidificatorul poate fi utilizat si ca difuzor de uleiuri esentiale, prin adaugarea uleiurilor esentiale preferate in compartimentul destinat aromelor. De asemenea, Levoit Classic 300S are o lumina de veghe care poate fi setata pe intensitate sau dezactivata, pentru a crea o atmosfera de odihna relaxanta.


2. Umidificator KD Home SU-YK01

Umidificatorul KD Home SU-YK01 are un design elegant si modern, potrivit pentru incaperi moderne sau birouri. Acesta mentine un nivel confortabil si sanatos al umiditatii aerului prin vaporizarea apei prin intermediul ultrasunetelor. Aerul uscat din incapere este aspirat de ventilator, trecut prin rezervorul de apa si transformat in vapori reci prin tehnologia ultrasunetelor, apoi eliberat inapoi in aer. Acest proces de umidificare naturala a aerului asigura un mediu de respirat sanatos si confortabil.


1. Umidificator Ultrasonic – Cube

Umidificatorul Ultrasonic – Cube foloseste tehnologia ultrasunetelor pentru a transforma apa intr-un abur fin, care este apoi raspandit in camera. Acest proces este eficient si economic, fiind realizat prin intermediul unei placute din metal care vibreaza la frecventa ultrasonica. Sunetele inalte generate de acest proces nu sunt percepute de urechea umana, dar au puterea de a vaporiza apa intr-o ceata fina, care ajuta la mentinerea unui nivel confortabil al umiditatii aerului in incapere.


Intrebari frecvente

Ce este un umidificator de aer?

Un umidificator de aer este un aparat care adauga umiditate in aerul dintr-o incapere prin eliberarea de vapori de apa in aer. Acest lucru poate ajuta la umidificarea aerului din incapere, ceea ce poate avea beneficii pentru piele, gat si respiratie. Umidificatoarele de aer sunt folosite frecvent in locuinte sau birouri pentru a atenua efectele aerului uscat, care poate cauza disconfort si iritatii ale pielii sau mucoaselor.

Ce face un umidificator de aer?

Un umidificator de aer elibereaza vapori de apa in aerul din incapere pentru a creste nivelul de umiditate. Acest lucru poate ajuta la umidificarea aerului, ceea ce poate avea beneficii pentru piele, gat si respiratie. Aerul uscat poate cauza disconfort si iritatii ale pielii sau mucoaselor, iar umidificarea aerului poate ajuta la ameliorarea acestor probleme.

Cum functioneaza un umidificator de aer?

Un umidificator poate ajuta la mentinerea unui nivel optim de umiditate in casa, care poate varia in functie de anotimp si locatie. Un nivel adecvat de umiditate poate ajuta la prevenirea uscaciunii si iritarii pielii, a gatului si a nasului, precum si a durerilor de cap cauzate de aerul prea uscat.

Umidificatorul de aer reduce riscul de raceala si gripa?

Aerul umed poate ajuta la usurarea respiratiei si poate diminua disconfortul cauzat de raceala si gripa. In plus, umidificarea aerului poate reduce riscul de infectii ale cailor respiratorii superioare, deoarece virusurile si bacteriile pot supravietui mai greu intr-un mediu umed.

Umidificatorul de aer protejeaza mobila?

Aerul uscat poate afecta mobila din casa, cauzand craparea lemnului sau aparitia fisurilor in suprafata mobilei. Un umidificator poate ajuta la prevenirea acestor probleme prin mentinerea unui nivel adecvat de umiditate in casa.

De ce aerul uscat face incaperea mai galagioasa?

Aerul uscat poate face ca zgomotele sa para mai puternice, deoarece sunetul se propaga mai bine prin aer uscat. Un umidificator poate ajuta la amortizarea zgomotelor prin adaugarea umiditatii in aer.

Cate tipuri de umidificatoare exista?

Exista 3 tipuri de umidificatoare, dupa cum urmeaza: umidificatoare cu abur cald, umidificatoare cu aer rece si umidificatoare cu ultrasunete.

Citeste si:

Simona
Simona

Pasionat de tehnologie, produc video reviews, articole si reviews text, pentru toate produsele tehnologice noi si inovatoare. De la diverse gadgeturi, la telefoane mobile si laptopuri la aparate foto si smartwatch-uri, fac o analiza detaliata a specificatiilor tehnice ale fiecarui produs, testez diferitele functionalitati si va ofere opinii sincère despre beneficiile si inconvenientele fiecaruia. Ofer sfaturi privind achizitionarea si utilizarea gadgeturilor si raspund intrebarilor cititorilor.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   5 Motive
   Logo