5Motive

Apelare prin WiFi: solutia pentru apelurile intrerupte

User Rating: 5 (2 votes)

Apelare prin WiFi poate fi o modalitate buna de a imbunatati calitatea apelurilor daca aveti probleme cu semnalul acasa sau la serviciu. Puteti activa apelurile WiFi in setarile telefonului daca furnizorul dvs. de telefonie mobila le accepta. Unele telefoane includ aceasta optiune in meniul „Setari” din sectiunea „Apeluri” sau „Retea”, dar alte telefoane ar putea avea nevoie sa descarcati o aplicatie suplimentara de la operatorul dvs. de telefonie mobila.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale apelurilor prin WiFi este capacitatea telefonului dvs. de a comuta automat la WiFi atunci cand semnalul celular este slab pentru a efectua sau primi apeluri. Acest lucru inseamna ca veti avea mai putine apeluri pierdute sau intrerupte. De asemenea, apelarea prin WiFi poate extinde durata de viata a bateriei telefonului, deoarece semnalul celular slab consuma mai multa energie pentru a-si mentine conexiunea.


Pentru a obtine cele mai bune rezultate, asigurati-va ca aveti o conexiune WiFi stabila. Verificati daca routerul dvs. este configurat corespunzator si ca exista suficient semnal de la router in camerele unde aveti nevoie.

Apelare wifi iPhone

Cum sa activati functia apelare prin WiFi pentru iPhone

Pentru a activa apelare prin WiFi pe iPhone, trebuie sa verificati in prealabil daca operatorul dvs. de telefonie mobila ofera aceasta optiune si daca iPhone-ul dvs. este compatibil cu aceasta (verifica aici). Apelarea prin WiFi este disponibila incepand cu iPhone 5C (2013) si versiunile ulterioare.

Pentru a activa functia de apelare prin WiFi, urmati pasii de mai jos:

 1. Accesati Setari, apoi Telefon;
 2. Atingeti Apelare Wi-Fi si activati optiunea Apelare Wi-Fi pe acest iPhone.

In plus, puteti configura apelurile WiFi si pe alte dispozitive conectate la iPhone, cum ar fi iPad, iPod Touch sau Mac. Pentru a face acest lucru, urmati pasii de mai jos:

 1. Pe iPhone, accesati Setari, Telefon si atingeti Apeluri Wi-Fi.
 2. Activati adaugarea apelurilor Wi-Fi pentru alte dispozitive .
 3. Accesati Setari, Telefon si atingeti Apelare de pe alte dispozitive.
 4. Activati Permite apeluri de pe alte dispozitive si apoi comutati pe orice dispozitiv listat mai jos pe care doriti sa efectuati apeluri Wi-Fi.
 5. Daca este un iPad sau iPod Touch pe care l-ai conectat, acceseaza Setari, FaceTime pe dispozitivul respectiv si activeaza Apeluri de pe iPhone.
 6. Daca este un Mac, deschideti aplicatia FaceTime si faceti click pe FaceTime, Preferinte si comutati pe Apeluri de pe iPhone.

Apelare wifi Android

Cum sa activati functia apelare prin WiFi pentru Android

Pasii pot diferi usor in functie de producatorul telefonului dvs. Android si de operator. Pe unele dispozitive Android, cum ar fi telefoanele Samsung, aceasta setare este ascunsa in aplicatia Telefon. Iata cum se activeaza:

 1. Deschideti aplicatia Telefon, atingeti pictograma cu 3 puncte din dreapta sus si atingeti Setari.
 2. Daca vedeti o optiune pentru Apeluri Wi-Fi, atingeti-o si activati-o.

Nu gasesti optiunea pe telefonul tau Android? Deschideti Setari si tastati „Apel Wi-Fi” in bara de cautare din partea de sus. Daca tot nu gasiti optiunea, trebuie sa verificati cu operatorul dvs. si sa va asigurati ca Apelarea Wi-Fi este activata in contul dvs.

Ce inseamna apelare prin WiFi?

Apelarea prin WiFi se refera la efectuarea de apeluri vocale sau video folosind o conexiune WiFi in loc de o conexiune de date mobila. Acest lucru inseamna ca atunci cand efectuati un apel prin WiFi, semnalul nu este transmis prin intermediul retelei mobile ci prin intermediul retelei WiFi la care sunteti conectat. Acest lucru poate fi util atunci cand semnalul de telefonie mobila este slab sau in zone unde nu este disponibil semnalul. Apelurile WiFi sunt, de asemenea, o modalitate de a efectua apeluri internationale sau la distanta lunga fara a plati taxe suplimentare.

Cum pot efectua apeluri internationale fara a plati taxe suplimentare?

Exista mai multe modalitati de a efectua apeluri internationale fara a plati taxe suplimentare:

 1. Utilizarea aplicatiilor de mesagerie cu protocol de internet, cum ar fi WhatsApp, Google Duo, Telegram, Signal, WeChat si FaceTime, care ofera functii de apel voce si video. Acestea functioneaza prin intermediul conexiunii la internet, astfel incat sa nu platiti taxe suplimentare pentru apelurile internationale sau la distanta lunga.
 2. Utilizarea unui serviciu VoIP (Voice over Internet Protocol). Acestea functioneaza prin intermediul conexiunii la internet si va permit sa efectuati apeluri telefonice la tarife foarte scazute sau chiar gratuite. Exemple de astfel de servicii sunt Skype, Viber, Zoom.
 3. Utilizarea unui telefon dual-SIM care permite utilizarea mai multor operatori de telefonie mobila. Astfel, in cazul in care un operator ofera tarife scazute sau gratuite pentru apelurile internationale sau la distanta lunga, puteti utiliza acest operator pentru a efectua apelurile.
 4. Utilizarea unui serviciu de apelare prin WiFi, daca operatorul permite acest lucru, atunci cand te conectezi la o retea WiFi, poti efectua apeluri internationale sau la distanta lunga fara a plati taxe suplimentare.

Este important sa verificati intotdeauna tarifele operatorului dvs de telefonie mobila pentru a va asigura ca utilizati cea mai buna optiune disponibila pentru nevoile dvs.


Activare apelare wifi Orange

Serviciul Apel WiFi oferit de Orange permite utilizatorilor sa efectueze apeluri prin intermediul unei conexiuni WiFi, chiar daca nu se afla in aria de acoperire a retelei mobile. Acest lucru poate fi util in zonele unde semnalul de telefonie mobila este slab sau instabil. Serviciul asigura conectarea rapida a apelului si calitatea sunetului ridicata. Utilizatorii pot utiliza numarul lor de telefon si pot alege cea mai buna conexiune disponibila (4G sau WiFi). Serviciul este gratuit, dar apelurile vor consuma din minutele incluse in abonament sau din optiunea PrePay. Puteti verifica compatibilitatea telefonului dvs. accesand site-ul Orange.

Activare apelare wifi Vodafone

Vodafone ofera acum doua noi functionalitati, VoLTE (Voice over LTE) si ViLTE (Video over LTE), care permit clientilor sa beneficieze de apeluri vocale si video de inalta calitate prin intermediul tehnologiei 4G. Aceasta inseamna ca atunci cand sunati sau faceti o videoconferinta, semnalul este transmis prin intermediul retelei 4G, oferind o calitate mai buna a sunetului si a imaginii. Acest lucru va permite sa beneficiati de o experienta mai buna a apelurilor, mai ales in zonele unde semnalul de telefonie mobila poate fi slab sau instabil.
Pentru a vedea daca telefonul dumneavoastra este compatibil cu aceste functionalitati va rugam sa consultati site-ul Vodafone pentru a vedea lista telefoanelor compatibile cu acest serviciu.

Scrie-ne in comentarii daca calitatea apelurilor tale s-a imbunatatit dupa activarea functiei de apelare prin WiFi? Si daca ai intampinat alte probleme?

Citeste si:

Lucian Butac
Lucian Butac

Pasionat de tehnologie si gadget-uri electronice, imi dedic timpul si energia pentru a scrie review-uri detaliate si obiective despre produsele electrocasnice si jocurile pe care le testez. Stiu cat de important este sa ai acces la informatii de calitate atunci cand iei o decizie de cumparare, asa ca ma straduiesc sa ofer cititorilor mei detalii precise si relevante despre fiecare produs, pentru ca ei sa poata lua cele mai bune decizii pentru nevoile si bugetul lor. Ma mandresc cu abilitatea mea de a evalua produsele intr-un mod obiectiv si de a le prezenta intr-un mod accesibil si usor de inteles pentru cititorii mei.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   5 Motive
   Logo