5Motive

7 metode de ingrijire a plantelor pe timpul iernii

User Rating: 5 (1 vote)

Plantele de apartament au nevoie de anumite conditii pentru a supravietui in timpul sezonului rece, iar ingrijirea acestora poate fi chiar mai importanta decat in cazul plantelor de gradina. Exista si plante de apartament care infloresc in timpul iernii si care au nevoie de o atentie speciala pentru a se dezvolta corect si pentru a inflori. Astfel, in timpul sezonului rece, trebuie sa acordam o atentie deosebita plantelor de apartament pentru a le mentine in conditii optime.


Ingrijirea plantelor iarna

1.

Evitati temperaturile extreme

Este important sa evitati expunerea plantelor de apartament la temperaturi extreme. Consultati recomandarile specialistilor privind temperaturile optime pentru fiecare planta de ghiveci si asigurati-va ca nu le expuneti la temperaturi prea scazute sau prea ridicate. Nu pozitionati plantele prea aproape de ferestre sau de calorifere pentru a le proteja de temperaturile ridicate.

2.

Asezati plantele la lumina

Pozitionati plantele de apartament intr-un loc luminos in timpul iernii. Asezati-le in apropierea ferestrelor pe un suport care sa nu le permita sa isi lipeasca frunzele de geam, deoarece sticla va avea o temperatura considerabil mai mica decat temperatura camerei.

Daca florile nu sunt asezate intr-o camera foarte luminata, puteti instala o lampa la 60 cm de ghivece si sa o aprindeti pentru cateva ore pe zi. Acest lucru va ajuta plantele sa primeasca suficienta lumina in timpul iernii

3.

Grupati plantele in functie de tip

Grupati plantele de apartament in functie de conditiile de care au nevoie pentru a le oferi exact temperatura si luminozitatea de care au nevoie. De asemenea, plantele arata intotdeauna mai bine cand sunt grupate si, daca exista grupuri de ghivece, exista mai putine sanse sa uitati sa udati una dintre plante sau sa le acordati mai putina atentie.

Gruparea plantelor in functie de nevoile lor este o modalitate eficienta de a le ingriji adecvat in timpul iernii.

ingrijire plantelor iarna
4.

Udati cu moderatie

Unele plante vor avea nevoie sa fie hidratate prin pulverizarea apei pe frunze, in loc sa udati pamantul, dar acest lucru depinde de tipul de planta pe care o aveti. Reduceti cantitatea de apa administrata plantelor de ghiveci in timpul iernii, deoarece excesul de apa poate cauza putrezirea radacinilor sau caderea frunzelor.

Asigurati-va ca oferiti plantelor suficienta apa, dar fara a le uda prea des.

5.

Micsorati doza de fertilizanti

In timpul iernii, este recomandat sa reduceti cantitatea de fertilizator administrat plantelor cu flori sau sa opriti complet fertilizarea plantelor care nu infloresc. Incepand din martie, puteti relua fertilizarea solului plantelor de ghiveci.

Acest lucru va ajuta la mentinerea plantelor in conditii optime in timpul iernii si va pregati solul pentru perioada de crestere din primavara.


6.

Schimbati ghivecele

Schimbarea ghivecelor cel putin o data pe an este un obicei foarte benefic pentru plante, deoarece le permite radacinilor sa creasca, fara sa ramana fara pamant.

Mutarea ghivecelor din balcon in interiorul apartamentului este o ocazie buna pentru a curata plantele de surplusul de lastari, de crengute care sufoca planta, de flori si frunze uscate, dar si pentru a schimba ghivecele cu unele mai spatioase. Acest lucru va ajuta plantele sa se dezvolte in mod sanatos si armonios.

7.

Cumparati accesorii specifice

Iarna, plantele tind sa se intinda dupa lumina. De asemenea, exista plante care au nevoie ca apa sa le fie adaugata aproape de tulpina, unele care au nevoie sa ia apa din farfuria de sub vas, iar altele care trebuie doar stropite, nu udate. Din acest motiv, este recomandat sa investiti in cateva accesorii specifice, cum ar fi scarite sau tije din lemn care sa sustina plantele in timpul cresterii, un pulverizator, o stropitoare cu gat lung si ingust, ghivece cu dimensiuni potrivite si pamant de calitate. Aceste accesorii va vor ajuta sa ingrijiti adecvat plantele de apartament in timpul iernii.

Citeste si:

Simona Georgiana
Simona Georgiana

Sunt Simona M., pasionata de postul intermitent, moda si frumusete. Imi place sa scriu despre anumite sfaturi despre un stil de viata sanatos, tendinte in moda si frumusete, toate prezentate cu o abordare personala si autentica.Cu o abordare sincera si empatica, impartasesc sfaturi de frumusete, tendinte in moda, dar si insight-uri profunde despre dezvoltarea personala. Misiunea mea este sa te ajut sa stralucesti atat in interior, cat si in exterior si sa te simti increzatoare si puternica in pielea ta.Fie ca esti in cautarea unui nou look, sfaturi pentru mentinerea unei stime de sine sanatoase sau inspiratie pentru a-ti atinge obiectivele personale, eu sunt aici pentru tine. Acest blog este un loc in care ne putem conecta si invata impreuna.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      5 Motive
      Logo